Duurzaamheid wordt onderdeel van hypotheekadvies

Klanten die een hypotheek willen afsluiten, worden binnenkort in een adviesgesprek door een aantal banken geïnformeerd over het duurzamer maken van de beoogde koopwoning. De banken hebben daar afspraken over gemaakt met het Waarborgfonds Eigen Woningen.

Mogelijkheden toegelicht in hypotheekadviesgesprek

Momenteel is het al vaak mogelijk om bij de aankoop van een woning extra geld te lenen om je huis energiezuiniger te maken. Toch wordt daar nog nauwelijks gebruik van gemaakt, schrijft NU.nl. Een aantal banken, zoals de Rabobank en ABN Amro willen daar verandering in brengen. Dat gaan ze doen door de mogelijkheden in een hypotheekadviesgesprek ter sprake te brengen. Voordelen van verduurzaming zijn onder andere een lagere energierekening en een beter klimaat.

Financiering

Daarnaast willen banken de financiering van dergelijke maatregelen makkelijker maken. Door te werken met een energiebespaarbudget hoeven klanten niet van tevoren te beslissen welke verbeteringen zij willen doorvoeren.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 15 maart 2018

Situatie

  • Algemeen

Je woning duurzamer maken?

Freek kan je er alles over vertellen! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Kleine lichtpuntjes op de oververhitte woningmarkt

De huizen zijn goedkoper geworden. Sommigen verwachten dat de huizenprijzen verder zullen dalen. Wat betekent dat voor jou als huizenkoper?

De rentevaste periode van mijn hypotheek loopt binnen tien jaar af. Wat nu?

Als de rentevaste periode van jouw hypotheek binnen tien jaar afloopt, moet je dan nu al in actie komen omdat de rente stijgt? Lees hier meer.

Hypotheek meenemen bij verhuizing

Stond de rente toen jij je hypotheek afsloot rond 3% of lager en heb je verhuisplannen? Koop of verkoop niet zomaar. En lees vooral verder!