Langlopende hypotheekrente: huizenkopers gaan voor zekerheid

Steeds vaker kiezen mensen die een huis kopen voor een lange rentevaste periode voor de hypotheek. Als je kiest voor een periode van 5 of 10 jaar, moet je relatief snel kiezen voor een nieuwe rentevaste periode. Je hebt vooraf geen zekerheid hoe de hypotheekrente zich ontwikkelt. Hoe langer de periode die je kiest, hoe meer zekerheid je hebt over jouw maandlasten tijdens de looptijd van jouw hypotheek. Een rente die voor lange tijd vast staat, geeft dus meer zekerheid en stabiliteit.

Waarom kiezen mensen voor een langlopende hypotheekrente?

De rentes in Nederland zijn nu al een paar jaar erg laag. Als je verwacht dat de rentes weer gaan stijgen, kun je ervoor kiezen om de rente nu lang vast te leggen, meestal voor 30 jaar. Je profiteert dan dus voor 30 jaar van de huidige lage rente.

Is een lange rentevaste periode altijd verstandig?

Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat de rente nog lager wordt in die periode. Dat blijft de afweging waar elke huizenkoper mee te maken krijgt. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je helpen bij het maken van de keuze die het beste bij jou past. Neem daarom contact op met Freek! Samen komen we tot de beste oplossing voor jouw hypotheek!

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 11 april 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies over je hypotheek?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Kleine lichtpuntjes op de oververhitte woningmarkt

De huizen zijn goedkoper geworden. Sommigen verwachten dat de huizenprijzen verder zullen dalen. Wat betekent dat voor jou als huizenkoper?

De rentevaste periode van mijn hypotheek loopt binnen tien jaar af. Wat nu?

Als de rentevaste periode van jouw hypotheek binnen tien jaar afloopt, moet je dan nu al in actie komen omdat de rente stijgt? Lees hier meer.

Hypotheek meenemen bij verhuizing

Stond de rente toen jij je hypotheek afsloot rond 3% of lager en heb je verhuisplannen? Koop of verkoop niet zomaar. En lees vooral verder!