Nog een korte looptijd van je hypotheekrente? Denk aan oversluiten!

Heb je nog een korte looptijd van je hypotheekrente? Dan is dit het moment om te denken aan oversluiten. De hypotheekrente staat nu nog historisch laag, maar volgens experts is de kans groot dat dat binnenkort gaat veranderen. Het moment dus om nu nog te profiteren van de lage rente!

De laatste tijd daalde de rente nog wel wat, maar niet heel veel. Dat heeft vooral te maken met de opkooppprogramma’s van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB kocht de laatste jaren obligaties met nieuw gecreëerd geld. Hiermee wilde ze de langetermijnrente kunnen verlagen en de economie stimuleren.

Rente mogelijk weer omhoog

Onlangs maakte de ECB bekend dat het geld dat in de opkoopprogramma’s omgaat per september 2018 wordt gehalveerd. In 2019 wordt dit waarschijnlijk helemaal stopgezet, wat ervoor zorgt dat de hypotheekrente in een paar jaar zomaar een of twee procent hoger kan worden.

Op zoek naar passend advies?

Dus staat je rente nog maar een paar jaar vast? Dan is het zeker de moeite waard om jouw oversluitmogelijkheden te bekijken. Neem hieronder contact op met Freek Hypotheek voor passend advies.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 31 augustus 2018

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Kleine lichtpuntjes op de oververhitte woningmarkt

De huizen zijn goedkoper geworden. Sommigen verwachten dat de huizenprijzen verder zullen dalen. Wat betekent dat voor jou als huizenkoper?

De rentevaste periode van mijn hypotheek loopt binnen tien jaar af. Wat nu?

Als de rentevaste periode van jouw hypotheek binnen tien jaar afloopt, moet je dan nu al in actie komen omdat de rente stijgt? Lees hier meer.

Hypotheek meenemen bij verhuizing

Stond de rente toen jij je hypotheek afsloot rond 3% of lager en heb je verhuisplannen? Koop of verkoop niet zomaar. En lees vooral verder!