Per 1 april mag je je oude DSB-hypotheek boetevrij aflossen

Positief nieuws voor duizenden mensen met een DSB-hypotheek, ooit afgesloten bij de Dirk Scheringa Bank die in 2009 failliet ging. Vanaf 1 april dit jaar mag deze boetevrij afgelost worden. Dat kan met een nieuwe hypotheek, die je elders gunstiger afsluit. Freek Hypotheek nodigt je uit voor een gratis check.

De consumentenbond kwam deze mogelijkheid per toeval op het spoor. Finqus, zoals de DSB Bank tegenwoordig heet, heeft zijn klanten niet actief geïnformeerd, terwijl in de voorwaarden wel vermeld staat dat klanten na 10 jaar boetevrij mogen aflossen. Op dit moment zijn er nog zo’n 18.000 Nederlanders met zo’n hypotheek. Het voordeel kan zijn dat deze mensen nu een hypotheek tegen een gunstiger rentetarief kunnen afsluiten. En dàt bespaart geld.

Acceptatie

Wie zijn hypotheek bij een andere geldverstrekker wil afsluiten, moet wel geaccepteerd worden door de nieuwe partij. En dat zal niet in alle gevallen eenvoudig zijn. Want de DSB-bank heeft in het verleden veel te hoge hypotheken verstrekt in relatie tot het inkomen. Sommige mensen kijken daardoor tegen een hypotheek aan die hoger is dan de woningwaarde. Tegenwoordig zijn de regels echter een stuk strenger geworden. De consumentenbond verwacht dan ook dat een deel van de DSB-hypotheken niet zomaar overgenomen kan worden.

Gratis check

Als jij wilt checken of je je oude DSB-hypotheek bij een andere geldverstrekker kan afsluiten, vraag Freek Hypotheek dan om persoonlijk advies. Dat kan telefonisch of via de mail. Het eerste, uitgebreide gesprek is gratis.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 1 april 2020

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Kleine lichtpuntjes op de oververhitte woningmarkt

De huizen zijn goedkoper geworden. Sommigen verwachten dat de huizenprijzen verder zullen dalen. Wat betekent dat voor jou als huizenkoper?

De rentevaste periode van mijn hypotheek loopt binnen tien jaar af. Wat nu?

Als de rentevaste periode van jouw hypotheek binnen tien jaar afloopt, moet je dan nu al in actie komen omdat de rente stijgt? Lees hier meer.

Hypotheek meenemen bij verhuizing

Stond de rente toen jij je hypotheek afsloot rond 3% of lager en heb je verhuisplannen? Koop of verkoop niet zomaar. En lees vooral verder!