Zonnepanelen of strandvakantie?

Verbouwen in plaats van vakantie. Het lijkt een trend. Veel mensen blijven dit jaar dichtbij huis, houden geld over en stoppen dat in hun woning. Daarnaast blijven huizenprijzen stijgen. Waardoor je de overwaarde kan gebruiken voor bijvoorbeeld het verduurzamen van je huis. Freek Hypotheek adviseert je daarover. Bijkomend voordeel: de overheid betaalt mee met verschillende subsidies. Bijvoorbeeld voor een betere isolatie, het aanschaffen van zonnepanelen of een warmtepomp.

Goede isolatie

Het verduurzamen van je huis begint met een goede isolatie. Veel warmte verdwijnt door de muren. Als je de muren van je huis voorziet van spouwmuurisolatie, voorkom je warmteverlies en merk je dat je energieverbruik daalt. Het is relatief goedkoop én eenvoudig aan te brengen.

Vloer en dak

Daarna zijn vloer en dak aan de beurt. Via de vloer verlies je weliswaar weinig warmte, maar na isolatie voelt de vloer minder koud aan. Voordeel is dat je dit eenvoudig zelf kan doen, zodat de kosten laag blijven. Dakisolatie is een stuk belangrijker. Je voorkomt ermee dat in de winter de warmte door het dak verdwijnt en in de zomer juist naar binnenkomt.

Van dubbel naar triple

De ramen van je woning zijn vaak al voorzien van dubbel glas. HR++ glas is tegenwoordig echter de standaard en levert een hogere besparing op. Je kan zelfs kiezen voor ‘triple glas’ met drie isolatielagen. Door de zwaarte daarvan heb je meestal nieuwe kozijnen nodig. Een glaszetter kan je zo vertellen of het ‘triple glas’ in de bestaande kozijnen past.

Wek je eigen stroom op

Met zonnepanelen op het dak bespaar je flink op je energierekening. Kijk eerst of je op die rekening nog verder kan beknibbelen, door zuinige apparatuur en ledlampen bijvoorbeeld. Als je weet hoeveel stroom je verbruikt, kan je je eenvoudig laten adviseren over de beste oplossing om je eigen stroom op te wekken.

Daling uitstoot CO2

Met een warmtepomp gebruik je de buitenlucht om je huis en het water te verwarmen. Op dit moment is een combinatie met een HR++ cv-ketel financieel gezien de beste oplossing. De uitstoot van CO2 daalt daarmee met gemiddeld zo’n 35 procent.

Benieuwd of jij met jouw energiebesparende maatregelen in aanmerking komt voor een subsidie? Lees het hier.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 5 augustus 2020

Situatie

  • Algemeen , Verbouwen

Wil je graag persoonlijk advies?

Freek Hypotheek vertelt je alles over de financiering voor het verduurzamen van je huis. En hoe je eventuele overwaarde daarvoor inzet. Stel je vraag online of maak een afspraak met Freek bij jou in de buurt.

Kleine lichtpuntjes op de oververhitte woningmarkt

De huizen zijn goedkoper geworden. Sommigen verwachten dat de huizenprijzen verder zullen dalen. Wat betekent dat voor jou als huizenkoper?

De rentevaste periode van mijn hypotheek loopt binnen tien jaar af. Wat nu?

Als de rentevaste periode van jouw hypotheek binnen tien jaar afloopt, moet je dan nu al in actie komen omdat de rente stijgt? Lees hier meer.

Hypotheek meenemen bij verhuizing

Stond de rente toen jij je hypotheek afsloot rond 3% of lager en heb je verhuisplannen? Koop of verkoop niet zomaar. En lees vooral verder!