Eerste woning kopen

Ben je starter en ga je je eerste huis kopen? Dat is heel leuk, maar ook spannend. Want wat komt er allemaal bij kijken? Freek legt aan de hand van een checklist stap voor stap uit waar je op moet letten.

1. Huren of kopen?

Weet je al zeker dat je een huis wilt kopen of twijfel je nog? Iedere situatie is anders. Daarom is het heel belangrijk om te weten wat in jouw situatie verstandig is om te doen. Check hier de voor- en nadelen van huren en kopen.

2. Wat is je maximale hypotheek?

Voordat je een woning koopt, is het belangrijk om te weten wat jouw maximale hypotheek is. Dat hangt namelijk af van jouw inkomen. Bereken hier online hoeveel hypotheek je kunt krijgen.

3. Wat voor huis wil je?

Het is belangrijk om te oriënteren naar wat voor huis je op zoek bent. Ben je op zoek naar een appartement of ga je voor een eengezinswoning? Start je de huizenjacht door bijvoorbeeld online te zoeken op een website zoals Funda of neem je contact op met een makelaarskantoor?

4.Welke hypotheekvorm kies je?

Er zijn diverse hypotheekvormen. Denk aan een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek en spaarhypotheek. Het verschil tussen deze hypotheekvormen zit ‘m vooral de manier van aflossen. Je maandlasten verschillen ook per hypotheekvorm. Freek geeft graag advies over welke hypotheekvorm het beste bij jou past.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.?

Ook interessant

Het einde van het jaar staat voor de deur. Een goed moment om je hypotheekzaken eens onder de loep te nemen. Je spaargeld op de bank levert nauwelijks rente op. Heb je een flink spaarpotje achter de hand? Dan is extra aflossen misschien iets voor jou. Freek zet voordelen en nadelen voor je op een […]

Als je de AOW leeftijd hebt bereikt en je huis meer waard is dan je hypotheek, kun je hier geld voor ontvangen. Lees hier hoe.

Advies van Freek Alphen over voorbehoud van financiering en je hypotheek

Sommige kopers kiezen ervoor een bod te doen zonder voorbehoud van financiering en voorbehoud van de bouwkundige keuring. Is dat verstandig? Je leest het in deze blog van Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn.

Aanvullende dekkingen inboedelverzekering

Bovenop je inboedelverzekering kun je aanvullende dekkingen verzekeren. Freek Hypotheek vertelt je hier graag meer over.

Het voordeel van een verbouwing is dat je de woning helemaal naar jouw wens kan inrichten. Alleen het betekent ook extra kosten. Hoe financier je dit?

Extra oplossen op je hypotheek is positief voor je maandlasten, maar er zit ook een nadeel aan: je kan een boeterente krijgen van de bank. Toch kan dit voordeliger zijn om maar te accepteren!