Eerste woning kopen

Ben je starter en ga je je eerste huis kopen? Dat is heel leuk, maar ook spannend. Want wat komt er allemaal bij kijken? Freek legt aan de hand van een checklist stap voor stap uit waar je op moet letten.

 

1. Huren of kopen?

Weet je al zeker dat je een huis wilt kopen of twijfel je nog? Iedere situatie is anders. Daarom is het heel belangrijk om te weten wat in jouw situatie verstandig is om te doen. Check hier de voor- en nadelen van huren en kopen.

2. Wat is je maximale hypotheek?

Voordat je een woning koopt, is het belangrijk om te weten wat jouw maximale hypotheek is. Dat hangt namelijk af van jouw inkomen. Bereken hier online hoeveel hypotheek je kunt krijgen.

3. Wat voor huis wil je?

Het is belangrijk om te oriënteren naar wat voor huis je op zoek bent. Ben je op zoek naar een appartement of ga je voor een eengezinswoning? Start je de huizenjacht door bijvoorbeeld online te zoeken op een website zoals Funda of neem je contact op met een makelaarskantoor?

4.Welke hypotheekvorm kies je?

Er zijn diverse hypotheekvormen. Denk aan een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek en spaarhypotheek. Het verschil tussen deze hypotheekvormen zit ‘m vooral de manier van aflossen. Je maandlasten verschillen ook per hypotheekvorm. Freek geeft graag advies over welke hypotheekvorm het beste bij jou past.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.?

Stel je vraag Maak een afspraak

Interessante blogs voor jou

Hypotheek Nieuwkoop Buytewech-Noord

Wonen in Buytewech-Noord in Nieuwkoop? Freek regelt je hypotheek!

17 januari 2019 | Alphen aan den Rijn

Aan de noordrand van Nieuwkoop start de ontwikkeling van het woningbouwproject Buytewech-Noord. Wil jij straks gaan wonen in één van deze nieuwe woningen? Dan wil je natuurlijk weten of dit past binnen jouw financiële plaatje. Maak dan een afspraak met Freek Hypotheek.

NHG-grens-vanaf-1-januari-2019-omhoog-naar-€290

“Lagere taxatiekosten brengen kwaliteit in gevaar”

23 november 2018 | Freek Hypotheek

Lagere tarieven voor taxaties gaan mogelijk ten koste van de kwaliteit. Daarvoor waarschuwt de NVM in een reactie op de aangenomen motie door de Tweede Kamer over lagere kosten voor taxatierapporten.

Rijnvliet-Utrecht-Leidsche-Rijn-Freek-Hypotheek-Utrecht

Wonen in Rijnvliet in Utrecht Leidsche Rijn? Freek regelt je hypotheek!

21 november 2018 | Utrecht

Ben je starter en ga je je eerste huis kopen? Dat is heel leuk, maar ook spannend. Want wat komt er allemaal bij kijken? Freek legt aan de hand van een checklist stap voor stap uit waar je op moet letten.   1. Huren of kopen? Weet je al zeker dat je een huis wilt […]

Maak je huis energiezuinig

19 november 2018 | Freek Hypotheek

Wil jij je steentje bijdragen aan het klimaat door energiezuinig te wonen, maar denk je dat niet te kunnen betalen? Goed nieuws: als je energiebesparende maatregelen neemt in je woning kun je tot 10% meer lenen.

Wanneer is het verstandig om je hypotheek over te sluiten?

16 november 2018 | Freek Hypotheek

Als je een huis hebt gekocht, hoef je je voorlopig geen zorgen te maken over je kersverse hypotheek. Maar wat als je hypotheek al een tijdje loopt? Freek Hypotheek vertelt je wanneer het verstandig is om je hypotheek over te sluiten.

Hart van Bodegraven hypotheek

Hypotheek voor Hart van Bodegraven? Maak een afspraak met Freek

13 november 2018 | Bodegraven

Ben je starter en ga je je eerste huis kopen? Dat is heel leuk, maar ook spannend. Want wat komt er allemaal bij kijken? Freek legt aan de hand van een checklist stap voor stap uit waar je op moet letten.   1. Huren of kopen? Weet je al zeker dat je een huis wilt […]