Eerste woning kopen

Ben je starter en ga je je eerste huis kopen? Dat is heel leuk, maar ook spannend. Want wat komt er allemaal bij kijken? Freek legt aan de hand van een checklist stap voor stap uit waar je op moet letten.

1. Huren of kopen?

Weet je al zeker dat je een huis wilt kopen of twijfel je nog? Iedere situatie is anders. Daarom is het heel belangrijk om te weten wat in jouw situatie verstandig is om te doen. Check hier de voor- en nadelen van huren en kopen.

2. Wat is je maximale hypotheek?

Voordat je een woning koopt, is het belangrijk om te weten wat jouw maximale hypotheek is. Dat hangt namelijk af van jouw inkomen. Bereken hier online hoeveel hypotheek je kunt krijgen.

3. Wat voor huis wil je?

Het is belangrijk om te oriënteren naar wat voor huis je op zoek bent. Ben je op zoek naar een appartement of ga je voor een eengezinswoning? Start je de huizenjacht door bijvoorbeeld online te zoeken op een website zoals Funda of neem je contact op met een makelaarskantoor?

4.Welke hypotheekvorm kies je?

Er zijn diverse hypotheekvormen. Denk aan een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek en spaarhypotheek. Het verschil tussen deze hypotheekvormen zit ‘m vooral de manier van aflossen. Je maandlasten verschillen ook per hypotheekvorm. Freek geeft graag advies over welke hypotheekvorm het beste bij jou past.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.?

Interessante blogs voor jou

Rijnvliet-Utrecht-Leidsche-Rijn-Freek-Hypotheek-Utrecht

Wonen in Rijnvliet in Utrecht Leidsche Rijn? Freek regelt je hypotheek!

19 september 2019 | Utrecht

Rijnvliet wordt een prachtige nieuwe woonwijk in Utrecht Leidsche Rijn. Wil jij gaan wonen in één van de vele nieuwe woningen? Dan ben je natuurlijk benieuwd of dit ook financieel haalbaar is. Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek. Wij zorgen voor jouw hypotheek voor Rijnvliet. Over het nieuwbouwproject Rijnvliet in Utrecht Leidsche Rijn Aan […]

Hypotheek voor de Kloostertuinen in Alphen aan den Rijn

Wonen in de Kloostertuinen in Alphen aan den Rijn? Freek zorgt voor je hypotheek

19 juni 2019 | Alphen aan den Rijn

Wil jij gaan wonen in 1 van de ruimte woningen in de Kloostertuinen? Dan wil je weten of dit past binnen jouw financiële plaatje. Freek Hypotheek helpt je.

Het-Havenhuys-Alphen-aan-den-Rijn-Freek-Hypotheek

Jouw hypotheek voor nieuwbouw Het Havenhuys regel je bij Freek

27 maart 2019 | Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 13 april 2019 start de verkoop van de woningen van het nieuwbouwproject Het Havenhuys in Alphen aan den Rijn. Wil jij gaan wonen in één van de 34 woningen? Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek.

Hypotheek Nieuwkoop Buytewech-Noord

Wonen in Buytewech-Noord in Nieuwkoop? Freek regelt je hypotheek!

26 februari 2019 | Alphen aan den Rijn

Aan de noordrand van Nieuwkoop start de ontwikkeling van het woningbouwproject Buytewech-Noord. Wil jij straks gaan wonen in één van deze nieuwe woningen? Dan wil je natuurlijk weten of dit past binnen jouw financiële plaatje. Maak dan een afspraak met Freek Hypotheek.

NHG-grens-vanaf-1-januari-2019-omhoog-naar-€290

“Lagere taxatiekosten brengen kwaliteit in gevaar”

23 november 2018 | Freek Hypotheek

Lagere tarieven voor taxaties gaan mogelijk ten koste van de kwaliteit. Daarvoor waarschuwt de NVM in een reactie op de aangenomen motie door de Tweede Kamer over lagere kosten voor taxatierapporten.

Maak je huis energiezuinig

19 november 2018 | Freek Hypotheek

Wil jij je steentje bijdragen aan het klimaat door energiezuinig te wonen, maar denk je dat niet te kunnen betalen? Goed nieuws: als je energiebesparende maatregelen neemt in je woning kun je tot 10% meer lenen.