Aflosboete niet alleen voor ouderen

Bij een aflosboete denkt men snel aan ouderen. Want je krijgt er pas na je pensioen mee te maken. Toch? Of niet? Freek geeft uitsluitsel.

Aflosboete is voor iedereen

De aflosboete is er voor iedereen, maar is het meest merkbaar als je 30 jaar renteaftrek hebt gehad. Toch heeft de starter van nu daar over 24 jaar ook al mee te maken, blijkt uit de berekeningen van Freek. Het fiscaal voordeel wordt door het afschaffen van de Wet Hillen steeds lager en na 30 jaar zijn je netto maandlasten hoger dan je bruto maandlasten. Dus ook als de hypotheek helemaal is afgelost. Je betaalt dan belasting over het eigenwoningforfait: de bijtelling, omdat je een eigen woning hebt.

Koop je nu dus op je 20een woning? Dan ga je na je 44e voor het eerst betalen voor de aflosboete. Als je er dus goed over nadenkt, kan je al relatief vroeg worden geconfronteerd met de aflosboete. En dit geldt voor iedereen.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 16 februari 2018

Situatie

  • Algemeen

Hoeveel moet ik straks betalen?

Wil je weten wat deze aflosboete jou gaat kosten? Freek rekent het graag voor je uit. Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.