Overlijdensrisico- verzekering: kan jouw premie omlaag?

Heb je een paar jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is het misschien verstandig om je premie nog eens te bekijken. Door ontwikkelingen in de markt zijn de premies nu veel lager dan een aantal jaar terug.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een verzekering die uitkeert bij overlijden. Als je vóór de einddatum van de verzekering overlijdt, krijgen jouw nabestaanden – bijvoorbeeld je partner of kinderen – het verzekerde bedrag uitgekeerd. Dit bedrag kan worden gebruikt om openstaande schulden af te betalen, zoals de hypotheek. Overlijdensrisicoverzekeringen worden dan ook vaak tegelijk met de hypotheek afgesloten. Op die manier blijft de hypotheek betaalbaar als een van jullie overlijdt.

Honderden euro’s besparen

Als de ORV eenmaal is afgesloten, kijken veel mensen niet meer naar de verzekering om. Dat is zonde, omdat de kans bestaat dat men een veel hogere premie betaalt dan nodig is. Premies worden doorlopend aangepast, maar niet iedereen wordt er door hun adviseur op gewezen. Dat kan wel honderden euro’s per jaar schelen! Het is dus meer dan de moeite waard om jouw overlijdensrisicoverzekering onder de loep te nemen.

Kan jouw premie omlaag?

Heb je een overlijdensrisicoverzekering en wil je weten of je nu te veel premie betaalt? Wij van Freek Hypotheek zoeken graag voor je uit of jouw premie omlaag kan. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn. Stel ons online je vraag of maak direct een afspraak bij een kantoor bij jou in de buurt.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 1 oktober 2018

Situatie

  • Bij overlijden

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Geen financiële zorgen voor nabestaanden

Je wil je familie niet achterlaten met financiële zorgen. Dit kan je voorkomen door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij je hypotheek.

Anw-compensatie en jouw hypotheek

Bij de pensioenregeling van ABP vervalt de Anw-compensatie. Wat betekent het vervallen van deze compensatie en wat zijn de gevolgen voor jouw hypotheek?