Schenken voor aankoop van jouw woning

Er zijn voor ouders interessante (fiscale) mogelijkheden om kinderen te helpen bij de aankoop van een woning. Beslissingen over schenken kunnen grote gevolgen hebben. Freek zet daarom graag de belangrijkste opties voor jullie op een rij.

Alvast wat regels om rekening mee te houden bij een schenking

Ben je tussen de 18 en de 40 jaar oud? Dan mag iemand jou tot 100.000 euro schenken. Je betaalt over dit bedrag geen schenkbelasting. Het bedrag van de schenking moet wel (grotendeels) gebruikt worden voor de aankoop van de woning.

Heb je al een woning? Dan mag het geld ook gebruikt worden voor verbetering of onderhoud van de eigen woning. Tot slot mag de schenking ook gebruikt worden voor de aflossing van de eigenwoningschuld. Zorg er wel voor dat je aan alle eisen voldoet.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 10 augustus 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je persoonlijk advies over schenken?

Dan ben je bij Freek aan het juiste adres. Want Freek zorgt voor je hypotheek. Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.