Wanneer zijn jouw 30 jaar voorbij en moet je aflossen?

Als je een aflossingsvrije hypotheek afsluit, denk je nog lang niet aan het moment waarop je moet terugbetalen. Ons advies: doe dit vooral wél, om grote problemen te voorkomen.

Je koopt een huis, weegt de voor- en nadelen van verschillende hypotheken tegen elkaar af en zet je handtekening. Om vervolgens druk aan de slag te gaan met klussen, schilderen, verhuizen en vooral: lekker wonen. De hypotheeklast wordt immers elke maand vanzelf afgeschreven. Maar de tijd vliegt. En als je een aflossingsvrije hypotheek hebt gekozen, moet je na de looptijd wel het hele bedrag in één keer ophoesten. Hoe doe je dat?

Voorkom torenhoge kosten

Uit een enquête onder 4.000 senioren, gehouden door ouderenbond ANBO en EenVandaag, blijkt dat ruim 40% van hen niet heeft nagedacht over het betalen van hun aflossingsvrije hypotheek. 90% maakt zich zelfs geen zorgen. Onterecht, vinden De Nederlandsche Bank (DNB), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het ministerie van Financiën. Want aflossingsvrij betekent niet dat je nooit hoeft af te lossen. Als je je niet goed voorbereidt op het einde van de looptijd, kun je voor torenhoge kosten komen te staan en flink in de problemen komen.

Verder lezen?

Op de website van EenVandaag staat hierover een interessant artikel en dito filmfragment waar we je graag naar verwijzen. Doe er je voordeel mee!

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 12 januari 2018

Situatie

  • Algemeen

Wil jij weten wat jouw mogelijkheden zijn als jouw looptijd voorbij is?

Vraag Freek gerust om advies! Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.