De woningmarkt is niet echt florissant te noemen. Er staan weinig huizen te koop en ook de nieuwbouw loopt nog niet storm. Met als resultaat dat de huizenprijzen blijven stijgen.

2017: prima jaar

Heb je vorig jaar een huis gekocht? Gefeliciteerd! 2017 was een prima jaar voor zowel kopers als verkopers. De huizenprijzen waren ook toen al hoog, maar met zo’n lage hypotheekrente hoor je daar niemand over toch?

Weinig aanbod

Helaas blijven de huizenprijzen stijgen, omdat de vraag hoger is – en blijft – dan het aanbod. Dus als je verhuisplannen hebt, moet je eigenlijk niet te lang wachten. Niet alleen vanwege de prijzen, maar ook vanwege het flink dalende aanbod. Koopwoningen zijn erg geliefd, dus er zijn kapers op de kust. Die vaak ook nog eens meer bieden dan de vraagprijs…

Moeilijk voor starters

Als we de Woningmarktmonitor van ABN Amro mogen geloven, is het optimisme over de woningmarkt vorig jaar afgenomen. En dat ondanks de lage hypotheekrente en de verbeterde economie. Vooral starters en mensen die graag een appartement willen, hebben geduld nodig. En de verwachting is dat het tekort aan koopwoningen voorlopig nog wel even aanhoudt. Ook omdat bouwbedrijven veel tijd nodig hebben om de achterstand in de nieuwbouw weg te werken.

Nieuwe kansen

Niet getreurd: de woningmarkt blijft altijd in beweging. En er komen altijd kansen voor woningzoekers die het nu moeilijk hebben. Zeker als je je eisen iets kunt bijstellen en je zoekgebied wat groter maakt. Wil je weten tot welke prijs jij kunt gaan? Freek rekent het graag voor je uit.

Wil je meer weten? Maak direct een afspraak met jouw Freek.

Nieuwste updates

Grat up-to-date blijven?

Jij houdt ons op de hoogte en wij vertellen je of dit van invloed is op je hypotheek.

Als je je hebt aangemeld ontvang je nog een e-mail ter bevestiging.