Meer woningen in aanmerking voor de Duurzaamheidskorting

Per 6 november zijn de regels omtrent de Duurzaamheidskorting gewijzigd. Deze korting geeft je 0,15 tot 0,20% korting op je hypotheek. Door deze nieuwe regeling komen meer woningen alsnog in aanmerking voor deze korting.

Voor wie?

Vanaf nu is deze korting ook beschikbaar voor klanten met een woning met energielabel A. Dit geldt voor nieuwbouwwoningen die zijn gebouwd volgens het Bouwbesluit 2015, maar sinds 6 november ook voor bestaande woningen met een definitief energielabel A. Je kan deze korting toepassen bij het kopen van een woning, bij het oversluiten van je hypotheek of wanneer je gebruik maakt van renteherziening.

Goed om te weten

Deze korting is helaas niet verkrijgbaar bij alle verstrekkers. Freek kan je helpen om jouw mogelijkheden te bekijken. Daarbij is de korting is niet te combineren met alle rentevaste periodes, behalve bij een variabele rente. Ook is het goed om te weten dat deze korting niet toe te kennen is tijdens een lopend rentecontract; alleen bij het afsluiten, oversluiten of bij renteherziening op je hypotheek.

Wil je weten of de Duurzaamheidskorting voor jou interessant is? Maak dan snel een afspraak met Freek!

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 11 november 2019

Situatie

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.