Terug naar nieuwsoverzicht

NHG-grens vanaf 1 januari 2019 omhoog naar €290.000

Geplaatst door: Freek Hypotheek
Situatie: Algemeen
 27 september 2018

Goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een woning. De grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat vanaf 1 januari 2019 weer omhoog. De grens stijgt van €265.000 naar €290.000. De NHG-grens gaat omhoog, omdat de huizenprijzen de laatste tijd flink zijn gestegen. Door de stijging van de NHG-grens komen veel woningen vanaf volgend jaar in aanmerking voor NHG.

Wat is NHG?

De NHG is een vangnet voor mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, bijvoorbeeld door het overlijden van hun partner of omdat ze hun baan kwijtraken. Wanneer het huis met verlies wordt verkocht, neemt de NHG de restschuld op zich. Als bijkomend voordeel zijn de maandelijkse lasten met NHG vaak ook nog eens lager. De bank biedt in veel gevallen een korting op de hypotheekrente, omdat zij zekerheid hebben dat het volledige hypotheekbedrag wordt terugbetaald.

Energiebesparende maatregelen

Wil je graag je huis energiezuinig maken? Dan kun je een hogere NHG-hypotheek aanvragen. Nu is dat nog 280.900 euro, maar vanaf 2019 wordt dat verhoogd tot maximaal 307.400 euro.

Wat zijn jouw financiële mogelijkheden?

Ben je van plan een huis te kopen, maar weet je niet hoeveel je kunt lenen? Stel je vraag via onderstaande knop of maak direct een afspraak bij een kantoor bij jouw in de buurt.