Goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een woning. De grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat vanaf 1 januari 2019 weer omhoog. De grens stijgt van €265.000 naar €290.000. De NHG-grens gaat omhoog, omdat de huizenprijzen de laatste tijd flink zijn gestegen. Door de stijging van de NHG-grens komen veel woningen vanaf volgend jaar in aanmerking voor NHG.

Wat is NHG?

De NHG is een vangnet voor mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, bijvoorbeeld door het overlijden van hun partner of omdat ze hun baan kwijtraken. Wanneer het huis met verlies wordt verkocht, neemt de NHG de restschuld op zich. Als bijkomend voordeel zijn de maandelijkse lasten met NHG vaak ook nog eens lager. De bank biedt in veel gevallen een korting op de hypotheekrente, omdat zij zekerheid hebben dat het volledige hypotheekbedrag wordt terugbetaald.

Energiebesparende maatregelen

Wil je graag je huis energiezuinig maken? Dan kun je een hogere NHG-hypotheek aanvragen. Nu is dat nog 280.900 euro, maar vanaf 2019 wordt dat verhoogd tot maximaal 307.400 euro.

Wat zijn jouw financiële mogelijkheden?

Ben je van plan een huis te kopen, maar weet je niet hoeveel je kunt lenen? Neem dan contact met ons op of maak online een afspraak.

Wil je meer weten? Maak direct een afspraak met jouw Freek.

Nieuwste updates

“Laat je aflossingsvrije hypotheek doorlichten door hypotheekadviseur”

De aflossingsvrije hypotheek is volop in het nieuws; banken proberen de één miljoen huishoudens met een aflossingsvrije hypotheek om de risico’s onder de aandacht te brengen. Volgens hypotheekadviseur Kitty Walet van Freek Hypotheek moeten mensen niet meteen bang worden. “Het belangrijkste is dat je je ervan bewust bent.”

Lees meer

Grat up-to-date blijven?

Jij houdt ons op de hoogte en wij vertellen je of dit van invloed is op je hypotheek.

Als je je hebt aangemeld ontvang je nog een e-mail ter bevestiging.