Terug naar nieuwsoverzicht

Overlijdensrisico- verzekering: kan jouw premie omlaag?

Geplaatst door: Freek Hypotheek
Situatie: Bij overlijden
 1 oktober 2018

Heb je een paar jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is het misschien verstandig om je premie nog eens te bekijken. Door ontwikkelingen in de markt zijn de premies nu veel lager dan een aantal jaar terug.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een verzekering die uitkeert bij overlijden. Als je vóór de einddatum van de verzekering overlijdt, krijgen jouw nabestaanden – bijvoorbeeld je partner of kinderen – het verzekerde bedrag uitgekeerd. Dit bedrag kan worden gebruikt om openstaande schulden af te betalen, zoals de hypotheek. Overlijdensrisicoverzekeringen worden dan ook vaak tegelijk met de hypotheek afgesloten. Op die manier blijft de hypotheek betaalbaar als een van jullie overlijdt.

Honderden euro’s besparen

Als de ORV eenmaal is afgesloten, kijken veel mensen niet meer naar de verzekering om. Dat is zonde, omdat de kans bestaat dat men een veel hogere premie betaalt dan nodig is. Premies worden doorlopend aangepast, maar niet iedereen wordt er door hun adviseur op gewezen. Dat kan wel honderden euro’s per jaar schelen! Het is dus meer dan de moeite waard om jouw overlijdensrisicoverzekering onder de loep te nemen.

Kan jouw premie omlaag?

Heb je een overlijdensrisicoverzekering en wil je weten of je nu te veel premie betaalt? Wij van Freek Hypotheek zoeken graag voor je uit of jouw premie omlaag kan. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn. Stel ons online je vraag of maak direct een afspraak bij een kantoor bij jou in de buurt.