Heb je een paar jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is het misschien verstandig om je premie nog eens te bekijken. Door ontwikkelingen in de markt zijn de premies nu veel lager dan een aantal jaar terug.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een verzekering die uitkeert bij overlijden. Als je vóór de einddatum van de verzekering overlijdt, krijgen jouw nabestaanden – bijvoorbeeld je partner of kinderen – het verzekerde bedrag uitgekeerd. Dit bedrag kan worden gebruikt om openstaande schulden af te betalen, zoals de hypotheek. Overlijdensrisicoverzekeringen worden dan ook vaak tegelijk met de hypotheek afgesloten. Op die manier blijft de hypotheek betaalbaar als een van jullie overlijdt.

Honderden euro’s besparen

Als de ORV eenmaal is afgesloten, kijken veel mensen niet meer naar de verzekering om. Dat is zonde, omdat de kans bestaat dat men een veel hogere premie betaalt dan nodig is. Premies worden doorlopend aangepast, maar niet iedereen wordt er door hun adviseur op gewezen. Dat kan wel honderden euro’s per jaar schelen! Het is dus meer dan de moeite waard om jouw overlijdensrisicoverzekering onder de loep te nemen.

Kan jouw premie omlaag?

Heb je een overlijdensrisicoverzekering en wil je weten of je nu te veel premie betaalt? Wij van Freek Hypotheek zoeken graag voor je uit of jouw premie omlaag kan. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn. Als je hier je gegevens achterlaat, nemen we contact met je op!

Wil je meer weten? Maak direct een afspraak met jouw Freek.

Nieuwste updates

“Laat je aflossingsvrije hypotheek doorlichten door hypotheekadviseur”

De aflossingsvrije hypotheek is volop in het nieuws; banken proberen de één miljoen huishoudens met een aflossingsvrije hypotheek om de risico’s onder de aandacht te brengen. Volgens hypotheekadviseur Kitty Walet van Freek Hypotheek moeten mensen niet meteen bang worden. “Het belangrijkste is dat je je ervan bewust bent.”

Lees meer

Grat up-to-date blijven?

Jij houdt ons op de hoogte en wij vertellen je of dit van invloed is op je hypotheek.

Als je je hebt aangemeld ontvang je nog een e-mail ter bevestiging.