Goed nieuws voor zelfstandig ondernemers! Ruim duizend zzp’ers hebben namelijk al gebruikgemaakt van de mogelijkheid om met een inkomensverklaring een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te kunnen afsluiten. Dat blijkt uit cijfers van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), schrijft NU.nl.

Inkomensverklaring geaccepteerd

Voor ondernemers was het niet altijd even makkelijk om een hypotheek te krijgen, maar dat lijkt verleden tijd. Sinds eind 2016 is het voor zzp’ers mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een inkomensverklaring. Die wordt inmiddels door vijftien geldverstrekkers geaccepteerd. Voorwaarde is wel dat de ondernemer minimaal twaalf maanden actief is als zelfstandige. Eerder was dat nog drie jaar.

‘Evenveel mogelijkheden voor iedereen’

Het WEW, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering en het beleid van de NHG, wil meer van dit soort regelingen gaan ontwikkelen. Sterker nog, de organisatie hoopt dat het dit jaar al lukt. Op die manier krijgen straks nog meer ondernemers toegang tot een gegarandeerde hypotheek. Volgens directeur Arjen Gielen vindt het WEW dat iedereen evenveel mogelijkheden moet hebben voor een verantwoorde financiering van een eigen huis, ongeacht wat voor dienstverband of contractvorm je hebt.

Ben je zzp’er?

Ben jij ook zzp’er en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem contact op met Freek!

Wil je meer weten? Maak direct een afspraak met jouw Freek.

Nieuwste updates

Grat up-to-date blijven?

Jij houdt ons op de hoogte en wij vertellen je of dit van invloed is op je hypotheek.

Als je je hebt aangemeld ontvang je nog een e-mail ter bevestiging.