Ik ga samenwonen of trouwen

Jullie staan op het punt om samen te wonen of te trouwen. Dat is een grote stap, ook op het gebied van jullie financiële situatie. Aan de hand van onze vragenlijst kom je erachter welke samenlevingsvorm en welk soort hypotheek het beste bij jullie passen.

Welke samenlevingsvorm past bij jullie?

Als je gaat samenwonen, kun je dat op verschillende manieren doen. Jullie kunnen het hierbij zo officieel maken als jullie zelf willen. Er zijn 4 samenlevingsvormen waaruit je kunt kiezen:

  1. Samenwonen zonder contract
  2. Samenwonen met een samenlevingscontract
  3. Geregistreerd partnerschap
  4. Trouwen

Kopen jullie een nieuw huis of trekken jullie bij elkaar in?

Als jullie samen een nieuw huis gaan kopen, is het verstandig om van te voren te berekenen wat je samen aan hypotheek kunt krijgen. Dat kun je heel eenvoudig zelf doen via onze hypotheekcalculator.

Trek jij in het koophuis van je partner of andersom? Dan kun je ervoor kiezen om de hypotheek over te zetten op allebei jullie namen. Als je getrouwd bent of dit vermeld hebt in jullie samenlevingscontract, hoef je dit niet apart te regelen.

Hebben jullie beide een koophuis? Dan kun je de overwaarde of de restschuld die je overhoudt uit de verkoop van een of beide woningen mogelijk meefinancieren in jullie nieuwe hypotheek. Of je neemt een van de huidige hypotheken mee, waardoor je misschien in aanmerking komt voor de overgangsregeling.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Ook interessant

video_energibesparende_maatregelen

Je huis verduurzamen, hoe doe je dat? Freek Hypotheek helpt je hiermee.

Het einde van het jaar staat voor de deur. Een goed moment om je hypotheekzaken eens onder de loep te nemen. Je spaargeld op de bank levert nauwelijks rente op. Heb je een flink spaarpotje achter de hand? Dan is extra aflossen misschien iets voor jou. Freek zet voordelen en nadelen voor je op een […]

Er zijn nog enkele woningen voor nieuwbouwproject De Harmonie in Alphen aan den Rijn beschikbaar.

Als je de AOW leeftijd hebt bereikt en je huis meer waard is dan je hypotheek, kun je hier geld voor ontvangen. Lees hier hoe.

Advies van Freek Alphen over voorbehoud van financiering en je hypotheek

Sommige kopers kiezen ervoor een bod te doen zonder voorbehoud van financiering en voorbehoud van de bouwkundige keuring. Is dat verstandig? Je leest het in deze blog van Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn.

Hart van Bodegraven hypotheek

Tussen het dorpscentrum van Bodegraven en de groene Binnenpolder wordt een prachtige plek om te wonen gerealiseerd: het Hart van Bodegraven. Er zijn eind 2019 nog enkele woningen beschikbaar? Passen deze woningen perfect bij jou? Dan wil je natuurlijk weten of dit past binnen jouw financiële plaatje. En daarvoor heb je Freek! Wonen in de […]