Ik ga verbouwen

Of je nu net een huis hebt gekocht of al jaren in je huis woont, er kan een moment komen dat je wilt verbouwen. Een nieuwe dakkapel, keuken of tuin? Allemaal verbouwingen waar je misschien niet gelijk genoeg geld voor hebt. Je kunt er dan voor kiezen om je hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten.

Spaargeld vs. hypotheek

Bij kleine verbouwingen raden wij je aan om je eigen spaargeld in te zetten. Als je bijvoorbeeld meer dan € 30.000 (of meer dan € 60.000 voor partners) hebt gespaard, betaal je vermogensrendementsheffing. Het kan dan voordeliger zijn om je spaargeld (gedeeltelijk) in te zetten voor de verbouwing.

Een twee hypotheek voor je verbouwing

Het is mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten bij de bank waar je eerste hypotheek loopt. Het is belangrijk om de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning in de gaten te houden. De bank loopt namelijk meer risico bij een tweede hypotheek. Het kan dus zijn dat je om die reden meer rente over de tweede hypotheek moet betalen.

Je hypotheek verhogen voor de verbouwing

Je kunt er ook voor kiezen om je verbouwing mee te financieren in je huidige hypotheek. Je verhoogt je huidige hypotheek dan, vaak zonder dat je hier notariskosten voor hoeft te betalen. De bank bekijkt nog wel of je de extra lasten kunt betalen en voldoet aan de minimale eisen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Ook interessant

Het einde van het jaar staat voor de deur. Een goed moment om je hypotheekzaken eens onder de loep te nemen. Je spaargeld op de bank levert nauwelijks rente op. Heb je een flink spaarpotje achter de hand? Dan is extra aflossen misschien iets voor jou. Freek zet voordelen en nadelen voor je op een […]

Als je de AOW leeftijd hebt bereikt en je huis meer waard is dan je hypotheek, kun je hier geld voor ontvangen. Lees hier hoe.

Advies van Freek Alphen over voorbehoud van financiering en je hypotheek

Sommige kopers kiezen ervoor een bod te doen zonder voorbehoud van financiering en voorbehoud van de bouwkundige keuring. Is dat verstandig? Je leest het in deze blog van Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn.

Aanvullende dekkingen inboedelverzekering

Bovenop je inboedelverzekering kun je aanvullende dekkingen verzekeren. Freek Hypotheek vertelt je hier graag meer over.

Het voordeel van een verbouwing is dat je de woning helemaal naar jouw wens kan inrichten. Alleen het betekent ook extra kosten. Hoe financier je dit?

Extra oplossen op je hypotheek is positief voor je maandlasten, maar er zit ook een nadeel aan: je kan een boeterente krijgen van de bank. Toch kan dit voordeliger zijn om maar te accepteren!