Ik ga/ben met pensioen

Ben je of ga je binnenkort met pensioen, dan wil je weten wat dit betekent voor je hypotheek. Heb jij een koophuis en ga je met pensioen? Of ben je al met pensioen en wil je een nieuwe hypotheek afsluiten? Freek legt graag uit waar je op moet letten en helpt je bij het bereken van jouw maximale hypotheek.

Hypotheek voor senioren

Ook na je pensioen kun je prima een hypotheek afsluiten. Aan een hypotheek zit namelijk geen maximum leeftijd. Wel veranderen er op latere leeftijd een aantal dingen in je financiƫle situatie die effect hebben op je hypotheek.

Wat verandert er?

Bij veel mensen daalt het inkomen vanaf het moment dat ze met pensioen gaan. De meeste geldverstrekkers houden hier 10 jaar voor je met pensioen gaat al rekening mee: vanaf je 57e dus. Het kan dus voorkomen dat een 55-jarige een hogere hypotheek kan afsluiten dan een 57-jarige met hetzelfde inkomen.

Verder heb je een lager belastingtarief als je de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Dat is op zich gunstig, maar dat betekent ook dat je hypotheekrenteaftrek lager is.

Doorwerken na je pensioenleeftijd

Werk je na je pensioenleeftijd langer door? Of ben je dit van plan? Dan is het goed om te weten dat geldverstrekkers hier helaas geen rekening mee houden. Je extra inkomen telt niet mee bij het berekenen van jouw hypotheek.

Mogelijkheden

Desondanks blijven er genoeg mogelijkheden over om je hypotheek op oudere leeftijd nog aan te passen of om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Zo zijn de regels voor hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) sinds 17 juni 2018 versoepeld. Freek helpt je graag om te kijken wat er in jouw persoonlijk situatie mogelijk is.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Ook interessant

video_energibesparende_maatregelen

Je huis verduurzamen, hoe doe je dat? Freek Hypotheek helpt je hiermee.

Het einde van het jaar staat voor de deur. Een goed moment om je hypotheekzaken eens onder de loep te nemen. Je spaargeld op de bank levert nauwelijks rente op. Heb je een flink spaarpotje achter de hand? Dan is extra aflossen misschien iets voor jou. Freek zet voordelen en nadelen voor je op een […]

Er zijn nog enkele woningen voor nieuwbouwproject De Harmonie in Alphen aan den Rijn beschikbaar.

Als je de AOW leeftijd hebt bereikt en je huis meer waard is dan je hypotheek, kun je hier geld voor ontvangen. Lees hier hoe.

Advies van Freek Alphen over voorbehoud van financiering en je hypotheek

Sommige kopers kiezen ervoor een bod te doen zonder voorbehoud van financiering en voorbehoud van de bouwkundige keuring. Is dat verstandig? Je leest het in deze blog van Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn.

Hart van Bodegraven hypotheek

Tussen het dorpscentrum van Bodegraven en de groene Binnenpolder wordt een prachtige plek om te wonen gerealiseerd: het Hart van Bodegraven. Er zijn eind 2019 nog enkele woningen beschikbaar? Passen deze woningen perfect bij jou? Dan wil je natuurlijk weten of dit past binnen jouw financiĆ«le plaatje. En daarvoor heb je Freek! Wonen in de […]