Ik ga/ben met pensioen

Ben je of ga je binnenkort met pensioen, dan wil je weten wat dit betekent voor je hypotheek. Heb jij een koophuis en ga je met pensioen? Of ben je al met pensioen en wil je een nieuwe hypotheek afsluiten? Freek legt graag uit waar je op moet letten en helpt je bij het bereken van jouw maximale hypotheek.

Hypotheek voor senioren

Ook na je pensioen kun je prima een hypotheek afsluiten. Aan een hypotheek zit namelijk geen maximum leeftijd. Wel veranderen er op latere leeftijd een aantal dingen in je financiële situatie die effect hebben op je hypotheek.

Wat verandert er?

Bij veel mensen daalt het inkomen vanaf het moment dat ze met pensioen gaan. De meeste geldverstrekkers houden hier 10 jaar voor je met pensioen gaat al rekening mee: vanaf je 57e dus. Het kan dus voorkomen dat een 55-jarige een hogere hypotheek kan afsluiten dan een 57-jarige met hetzelfde inkomen.

Verder heb je een lager belastingtarief als je de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Dat is op zich gunstig, maar dat betekent ook dat je hypotheekrenteaftrek lager is.

Doorwerken na je pensioenleeftijd

Werk je na je pensioenleeftijd langer door? Of ben je dit van plan? Dan is het goed om te weten dat geldverstrekkers hier helaas geen rekening mee houden. Je extra inkomen telt niet mee bij het berekenen van jouw hypotheek.

Mogelijkheden

Desondanks blijven er genoeg mogelijkheden over om je hypotheek op oudere leeftijd nog aan te passen of om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Zo zijn de regels voor hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) sinds 17 juni 2018 versoepeld. Freek helpt je graag om te kijken wat er in jouw persoonlijk situatie mogelijk is.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Interessante blogs voor jou

Rijnvliet-Utrecht-Leidsche-Rijn-Freek-Hypotheek-Utrecht

Wonen in Rijnvliet in Utrecht Leidsche Rijn? Freek regelt je hypotheek!

19 september 2019 | Utrecht

Rijnvliet wordt een prachtige nieuwe woonwijk in Utrecht Leidsche Rijn. Wil jij gaan wonen in één van de vele nieuwe woningen? Dan ben je natuurlijk benieuwd of dit ook financieel haalbaar is. Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek. Wij zorgen voor jouw hypotheek voor Rijnvliet. Over het nieuwbouwproject Rijnvliet in Utrecht Leidsche Rijn Aan […]

Hypotheek voor de Kloostertuinen in Alphen aan den Rijn

Wonen in de Kloostertuinen in Alphen aan den Rijn? Freek zorgt voor je hypotheek

19 juni 2019 | Alphen aan den Rijn

Wil jij gaan wonen in 1 van de ruimte woningen in de Kloostertuinen? Dan wil je weten of dit past binnen jouw financiële plaatje. Freek Hypotheek helpt je.

Het-Havenhuys-Alphen-aan-den-Rijn-Freek-Hypotheek

Jouw hypotheek voor nieuwbouw Het Havenhuys regel je bij Freek

27 maart 2019 | Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 13 april 2019 start de verkoop van de woningen van het nieuwbouwproject Het Havenhuys in Alphen aan den Rijn. Wil jij gaan wonen in één van de 34 woningen? Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek.

Hypotheek Nieuwkoop Buytewech-Noord

Wonen in Buytewech-Noord in Nieuwkoop? Freek regelt je hypotheek!

26 februari 2019 | Alphen aan den Rijn

Aan de noordrand van Nieuwkoop start de ontwikkeling van het woningbouwproject Buytewech-Noord. Wil jij straks gaan wonen in één van deze nieuwe woningen? Dan wil je natuurlijk weten of dit past binnen jouw financiële plaatje. Maak dan een afspraak met Freek Hypotheek.

NHG-grens-vanaf-1-januari-2019-omhoog-naar-€290

“Lagere taxatiekosten brengen kwaliteit in gevaar”

23 november 2018 | Freek Hypotheek

Lagere tarieven voor taxaties gaan mogelijk ten koste van de kwaliteit. Daarvoor waarschuwt de NVM in een reactie op de aangenomen motie door de Tweede Kamer over lagere kosten voor taxatierapporten.

Maak je huis energiezuinig

19 november 2018 | Freek Hypotheek

Wil jij je steentje bijdragen aan het klimaat door energiezuinig te wonen, maar denk je dat niet te kunnen betalen? Goed nieuws: als je energiebesparende maatregelen neemt in je woning kun je tot 10% meer lenen.