Volgende woning kopen

Hoe je een huis koopt, weet je al. Maar voor de tweede keer een hypotheek afsluiten gaat er toch net iets anders aan toe dan de eerste keer. Grote kans dat de regels in de tussentijd ook veranderd zijn. Freek stelt een aantal vragen om je op weg te helpen.

Wat gebeurt er met mijn huidige hypotheek?

Wanneer je een nieuw huis koopt, kun je ervoor kiezen om je huidige hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek af te sluiten. Bijvoorbeeld omdat de rentestanden gunstiger zijn geworden of omdat je graag andere hypotheekvoorwaarden wilt.
Het is ook mogelijk om je huidige hypotheek mee te nemen. Het is dan wel zo dat je je hypotheek bij dezelfde geldverstrekker houdt.

Heb je overwaarde of een restschuld van je huidige woning?

De verkoopwaarde van je huidige huis is hoger dan de resterende schuld van je hypotheek. Dat betekent dat je overwaarde hebt op de je huidige woning. Dit bedrag kun je aftrekken van de prijs van je nieuwe woning!
Natuurlijk is het ook mogelijk dat je een restschuld overhoudt aan de verkoop van je huidige woning. Dat is minder fijn, maar ook dan staat Freek Hypotheek voor je klaar met persoonlijk advies.

Zijn er verder nog kosten?

Houd er rekening mee dat je voor extra kosten kan komen te staan bij het kopen van je volgende woning. Denk bijvoorbeeld aan taxatiekosten of advies- en bemiddelingskosten van je hypotheekadviseur. Maar ook aan makelaarskosten, kosten voor een bouwkundige keuring, borgtochtprovisie en bereidstellingsprovisie.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Ook interessant

video_energibesparende_maatregelen

Je huis verduurzamen, hoe doe je dat? Freek Hypotheek helpt je hiermee.

Het einde van het jaar staat voor de deur. Een goed moment om je hypotheekzaken eens onder de loep te nemen. Je spaargeld op de bank levert nauwelijks rente op. Heb je een flink spaarpotje achter de hand? Dan is extra aflossen misschien iets voor jou. Freek zet voordelen en nadelen voor je op een […]

Er zijn nog enkele woningen voor nieuwbouwproject De Harmonie in Alphen aan den Rijn beschikbaar.

Als je de AOW leeftijd hebt bereikt en je huis meer waard is dan je hypotheek, kun je hier geld voor ontvangen. Lees hier hoe.

Advies van Freek Alphen over voorbehoud van financiering en je hypotheek

Sommige kopers kiezen ervoor een bod te doen zonder voorbehoud van financiering en voorbehoud van de bouwkundige keuring. Is dat verstandig? Je leest het in deze blog van Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn.

Hart van Bodegraven hypotheek

Tussen het dorpscentrum van Bodegraven en de groene Binnenpolder wordt een prachtige plek om te wonen gerealiseerd: het Hart van Bodegraven. Er zijn eind 2019 nog enkele woningen beschikbaar? Passen deze woningen perfect bij jou? Dan wil je natuurlijk weten of dit past binnen jouw financiĆ«le plaatje. En daarvoor heb je Freek! Wonen in de […]