Wat gebeurt er met mijn hypotheek bij overlijden?

Het is belangrijk dat bij het afsluiten van je hypotheek alle zaken goed geregeld zijn, ook als jij of je partner onverwacht komt te overlijden. Denk na over vragen als: kun je de hypotheek ook zonder je partner betalen? Laat je je nabestaanden met een schuld achter als je overlijdt? Wat wil je dat er met je bezittingen gebeurt? Dit zijn allemaal onderwerpen om van tevoren goed over na te denken.

 

Kun jij of je partner de maandlasten alleen betalen?

Bedenk van te voren of jij of je partner de maandlasten van de hypotheek alleen kan betalen. Vaak krijg je als nabestaande een nabestaandenpensioen, maar dit is niet zo veel als je partner verdiende. Hebben jullie kinderen onder de 18? Dan krijg je ook een halfwezenuitkering.

Laat ik geen enorme hypotheekschuld achter?

De meeste mensen hebben een overlijdensrisicoverzekering. In dit geval wordt het deel hypotheekschuld van de overledene in één keer afgelost door de verzekering. Hierdoor gaan de maandlasten voor de nabestaande omlaag.

Wat gebeurt er met mijn bezittingen bij overlijden?

In je testament kun je aangeven wat er met je spullen gebeurt na je overlijden. Maar je kunt hier bijvoorbeeld ook de voogdij van je kinderen in veilig stellen. Als je geen testament hebt, verloopt je nalatenschap volgens de regels van het wettelijk erfrecht. In dat geval hebben jouw erfgenamen automatisch recht op jouw nalatenschap.

Erfbelasting

Laat jij een erfenis na? Dan moeten nabestaanden daar na jouw overlijden belasting over betalen. Om deze belasting zo laag mogelijk te houden, kun je het een en ander vastleggen in je testament. Freek legt je graag alle mogelijkheden uit.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Interessante blogs voor jou

Rijnvliet-Utrecht-Leidsche-Rijn-Freek-Hypotheek-Utrecht

Wonen in Rijnvliet in Utrecht Leidsche Rijn? Freek regelt je hypotheek!

19 september 2019 | Utrecht

Rijnvliet wordt een prachtige nieuwe woonwijk in Utrecht Leidsche Rijn. Wil jij gaan wonen in één van de vele nieuwe woningen? Dan ben je natuurlijk benieuwd of dit ook financieel haalbaar is. Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek. Wij zorgen voor jouw hypotheek voor Rijnvliet. Over het nieuwbouwproject Rijnvliet in Utrecht Leidsche Rijn Aan […]

Hypotheek voor de Kloostertuinen in Alphen aan den Rijn

Wonen in de Kloostertuinen in Alphen aan den Rijn? Freek zorgt voor je hypotheek

19 juni 2019 | Alphen aan den Rijn

Wil jij gaan wonen in 1 van de ruimte woningen in de Kloostertuinen? Dan wil je weten of dit past binnen jouw financiële plaatje. Freek Hypotheek helpt je.

Het-Havenhuys-Alphen-aan-den-Rijn-Freek-Hypotheek

Jouw hypotheek voor nieuwbouw Het Havenhuys regel je bij Freek

27 maart 2019 | Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 13 april 2019 start de verkoop van de woningen van het nieuwbouwproject Het Havenhuys in Alphen aan den Rijn. Wil jij gaan wonen in één van de 34 woningen? Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek.

Hypotheek Nieuwkoop Buytewech-Noord

Wonen in Buytewech-Noord in Nieuwkoop? Freek regelt je hypotheek!

26 februari 2019 | Alphen aan den Rijn

Aan de noordrand van Nieuwkoop start de ontwikkeling van het woningbouwproject Buytewech-Noord. Wil jij straks gaan wonen in één van deze nieuwe woningen? Dan wil je natuurlijk weten of dit past binnen jouw financiële plaatje. Maak dan een afspraak met Freek Hypotheek.

NHG-grens-vanaf-1-januari-2019-omhoog-naar-€290

“Lagere taxatiekosten brengen kwaliteit in gevaar”

23 november 2018 | Freek Hypotheek

Lagere tarieven voor taxaties gaan mogelijk ten koste van de kwaliteit. Daarvoor waarschuwt de NVM in een reactie op de aangenomen motie door de Tweede Kamer over lagere kosten voor taxatierapporten.

Maak je huis energiezuinig

19 november 2018 | Freek Hypotheek

Wil jij je steentje bijdragen aan het klimaat door energiezuinig te wonen, maar denk je dat niet te kunnen betalen? Goed nieuws: als je energiebesparende maatregelen neemt in je woning kun je tot 10% meer lenen.