Enorme stijging van huizenprijzen verwacht

Het lijkt erop dat de huizenprijzen dit jaar ‘spectaculair harder’ stijgen. Dat schrijft RTL Nieuws. Dit jaar betaalt men gemiddeld 8 procent meer dan vorig jaar, doordat er steeds minder huizen te koop staan.

Hogere stijging dan verwacht

Door de krapte op de woningmarkt is de gemiddelde verkoopprijs in het eerste kwartaal van dit jaar harder gestegen dan de 6 procent stijging die was verwacht. Zo steeg de prijs in februari zelfs met 9,5 procent vergeleken met dezelfde maand in 2017. De laatste keer dat de prijzen zo hard stegen, was in 2001. De huizenprijzen komen hiermee in de buurt van het topniveau van vóór de crisis in 2008.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 14 mei 2018

Situatie

  • Algemeen

Weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn?

Heb jij een woning op het oog en wil je meteen actie kunnen ondernemen door te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Freek!

Kleine lichtpuntjes op de oververhitte woningmarkt

De huizen zijn goedkoper geworden. Sommigen verwachten dat de huizenprijzen verder zullen dalen. Wat betekent dat voor jou als huizenkoper?

De rentevaste periode van mijn hypotheek loopt binnen tien jaar af. Wat nu?

Als de rentevaste periode van jouw hypotheek binnen tien jaar afloopt, moet je dan nu al in actie komen omdat de rente stijgt? Lees hier meer.

Hypotheek meenemen bij verhuizing

Stond de rente toen jij je hypotheek afsloot rond 3% of lager en heb je verhuisplannen? Koop of verkoop niet zomaar. En lees vooral verder!