Wat moet je weten over fiscale regels restschuld

Is jouw hypotheek hoger dan de verkoopopbrengst van je woning? Dan heb je te maken met een restschuld. Als je voor 1 januari 2018 verhuist, dan is de hypotheekrente over deze restschuld fiscaal aftrekbaar. Bij verhuizing na 1 januari 2018 is dit niet meer het geval.

Rente op lening restschuld fiscaal aftrekbaar

Een paar jaar terug werd de restschuldregeling geïntroduceerd. Als jij je huis verkocht met een restschuld, kon je een extra lening afsluiten voor die schuld. De rente van die lening mocht je dan nog 15 jaar lang aftrekken van je belastbare inkomen. Deze regeling helpt een grote groep huizenverkopers.

Restschuldregeling vervalt per 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 vervalt de restschuldregeling. Verwacht jij dat je na die datum je huis met verlies gaat verkopen? Dan kan het zijn dat je in de problemen komt. Neem daarom voordat je je huis te koop zet contact op met Freek. We kijken dan samen met de geldverstrekker hoe je de eventuele schuld gaat afbetalen.

Restschuld meefinancieren

In sommige gevallen is het mogelijk de restschuld te laten meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Dan moet je wel genoeg verdienen om de extra lasten te kunnen betalen en mag de schuld niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Freek kan je hier natuurlijk meer over vertellen.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 27 september 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging van Freek bij jouw in de buurt.

Kleine lichtpuntjes op de oververhitte woningmarkt

De huizen zijn goedkoper geworden. Sommigen verwachten dat de huizenprijzen verder zullen dalen. Wat betekent dat voor jou als huizenkoper?

De rentevaste periode van mijn hypotheek loopt binnen tien jaar af. Wat nu?

Als de rentevaste periode van jouw hypotheek binnen tien jaar afloopt, moet je dan nu al in actie komen omdat de rente stijgt? Lees hier meer.

Hypotheek meenemen bij verhuizing

Stond de rente toen jij je hypotheek afsloot rond 3% of lager en heb je verhuisplannen? Koop of verkoop niet zomaar. En lees vooral verder!